Polodračí paladinka Na'Kaat

    Figurky·Modelářství

Třetí na řadě je Na’Kaat a předlohou jí bude Nadaar, Selfless paladin.

Hlavní motiv - žlutě zářící meč, zbroj se zlatým lemováním a bílá suknice. Zkusím to stejně, jen ještě dešifrovat Nadaarovu barvu kůže. Jas zbraně ji vrhá dost do hnědo-šedo neurčita a na nějaké výrazné OSL (Object Source Lighting) se tentokrát necítím. Naštěstí na kartě You Come to the Gnoll Camp ještě nemá taseno, tak je jasné, že je zelenej.

5. 1. 2023 - Příprava

Základ beru airbrushem mixem barev Contrast: Ork Flesh a Contrast: Nazdreg Yellow v poměru 2:1 a když už airbrush stejně budu muset čistit, tak ještě vezmu zbroj a záštitu meče Leadbelcherem. Podstavec je nabarven stejně jako u předchozích dvou figurek, celý nejprve Contrast: Aggaros Dunes a pak doplněný pár fleky Contrast: Wyldwood. Když mám tyto dvě barvy venku, tak s nimi udělám rovnou rukavice (Contrast: Aggaros Dunes) a jílec meče (Contrast: Wyldwood). Na spodní tuniku použiji Vallejo: 72.034 Bone White.

10. 2. 2023 - První večer

Okraj podstavce je klasika, Vallejo: 72.051 Black. Kůže na hlavě polodračice, stejně jako její šupiny, jsou zvýrazněné drybrushem Layer: Yriel Yellow. Stejná barva je použita i na ostří meče, které ovšem předtím přetřu Vallejo: 72.001 Dead White, abych dosáhl zářivě žlutého lesku. Žlábek meče nechávám tak, jak je. Záštitu, hlavici a vlastně i celou zbroj zpestřím Shade: Seraphim Sepia. Některé, washem příliš utlumené části zbroje opět oživím s Leadbelcher. Rudá drahokamů je Vallejo: 72.010 Bloody Red. Oči, zuby a okraje suknice jsou Vallejo: 72.001 Dead White.

11. 2. 2023 - Druhý večer

Kromě Contrast: Flesh Tearers Red a Vallejo: 72.055 Polished Gold žádné další barvy nepřidávám. První je použita na vnitřek tlamy a zlatá je všude možně. Hrany zbroje, záštita, drápy na štítu a všechny ozdobné řemínky a řetězy. Zkouším vylepšit efekt svítícího meče pomocí mixu Dead White a Layer: Yriel Yellow. Na štít aplikuji stejnou kombinaci barev jako na tuniku a zbroj.

12. 2. 2023 - Třetí večer

Zbývá dodělat drápy Contrast: Wyldwood, následně s drobným highlightem (Contrast: Wyldwood smíchaný s Vallejo: 72.034 Bone White). Na peříčka a šátek používám Vallejo: 72.010 Bloody Red. Stvol pera společně s vystouplými částmi praporu je zvýrazněn Vallejo: 72.034 Bone White. Opět zkouším vylepšit efekt zářícího meče kombinací Dead White a Layer: Yriel Yellow, tentokrát s převahou bílé. A je hotovo.

13. 2. 2023 - Čtvrtý večer

Tento text byl dopsán 13. 3. 2024.